Om GIRLSURF

GIRLSURF opstod, da en mor ønskede at oprette et forum, hvor hendes datter kunne komme i kontakt med andre surfende piger fra Løkken Surf Klub i datterens aldersgruppe således hun lettere kunne etablere fremtidige surfeaftaler. 


Da de fleste i line-up i dag er mænd i forskellige aldre, er de surfende piger er i mindretal. Forummet var derfor en måde for pigerne at møde hinanden og følges ad. 


Det blev hurtigt klart, at der var behov for GIRLSURF. Mange dukkede op og flere ønskede, at det skulle etableres som et tilbagevendende socialt arrangement i kalenderen. Idéen om kun at samles piger inden for en bestemt aldersgruppe blev opgivet, da der simpelthen var for få. På samme tid var der både ældre og yngre piger uden for aldersgruppen, der ønskede at deltage i fællesskabet. GIRLSURF blev derfor åbnet op for alle piger, unge og gamle. 


Derfra tog det fart. Vi fandt hurtigt hinanden, og det viste sig at være et forum, som mange piger savnede.

GIRLSURF er nu en ugentlig aktivitet og er fast i kalenderen. Vi følger sæsonen og tilpasser os lys, vind og bølger, men er fast besluttede på at blive set en gang om ugen.

 

Mange nye piger er tilføjet, og det er en blandet gruppe af piger i alderen 12-60 år, der surfer, SUP'er, har det sjovt i saunaen, snakker surfing og fremtidige drømme. Nogle gange får vi coaching af en gæstetræner, så vi også kan fokusere på at forbedre vores færdigheder. Vi har ambitioner med vores surf, det skal man ikke tage fejl af, men GIRLSURF er frem for alt et forum for piger, der bliver lykkelige af at være i vandet. Her mødes vi uanset baggrund, alder og niveau. 


Vi er alt fra begyndere til lovende fremtidige forhåbninger i dansk surfing, der i dag konkurrerer i den danske surfeturné. Alle piger er velkomne, og mangfoldigheden inden for gruppen er også vores styrke. 


I dag er vi mellem 12-20 piger til hvert arrangement. 

Vi er mange piger, både begyndere og etablerede surfere, der ikke altid får / kan tage pladsen i det line-up, vi ønsker. Dette er der flere årsager til, men den vigtigste er, at surfing er en sport, der er mandsdomineret og som ofte er kendetegnet ved, at det handler om at ’tage for sig’ - claim your space - desværre noget som mange unge piger ikke håndterer på samme niveau som mænd. Dette betyder, at pigerne alt for ofte holder sig tilbage og går glip af mulighederne, men også fratages muligheden for at få "deres" bølge. GIRLSURFs motto er: Sharing is caring! Vi deler bølger med hinanden, vi jubler, og vi griner. Tonen er opmuntrende, og vi sidder gerne en bølge over for at give en anden en chance.

En anden stærk grund, til at have et etableret GIRLSURF community, er, at der er mange piger, der vil prøve kræfter med at surfe, men som mister modet og ikke rigtig tør, når de oplever, at der er få piger på vandet. Her kan GIRLSURF være - og er en super god introduktion til surfing i et sikkert og venligt miljø. Dette giver i det lange løb pigerne mulighed for at vokse inden for sporten, ud fra egne evner og ambitioner - uden at skulle konkurrere om at få plads.

Vi har fundet formen på et koncept, der fungerer, og som baserer sig på et reelt behov. GIRLSURF er kommet for at blive. 

I fremtiden vil vi gerne være i stand til at tilbyde fysiske rammer og træning, så den sportslige udvikling også kommer i fokus. Det fantastiske ved surfing er, at man starter på sit eget niveau og træner og udvikler sig individuelt - samtidig med at man er en del af et fællesskab. Vi ønsker mere end bare hygge. Vi ønsker øget selvtillid og tro på egne evner blandt pigerne i gruppen og give dem følelsen af at udvikle sig. Det er noget, mange piger kan drage stor fordel af - både i livet og i surfing - og noget vi kan skabe i fællesskab, i en GIRLSURF sammenhæng. 

Da GIRLSURF foregår på og ved vandet, og da der i dag ikke findes nogle indendørs faciliteter til Løkken Surf Klub (som mangler klublokaler), er vi begrænsede i de mørke og kolde måneder af året. Vi mangler omklædningsrum, toiletfaciliteter og hygiejneforhold (hvilket i et pigeperspektiv er meget vigtigt). Derudover mangler vi et lokale, hvor vi kan mødes før og efter surf, til teori, gennemgang af træning, men også til andre begivenheder, der knytter sig til surfing. Dette kunne være yoga, surf skate, workshops og andre arrangementer, som er et vigtigt link til det sociale fællesskab og som forhåbentlig kan fastholde pigernes interesse for konceptet. 

I dagens samfund er mange ting usikre, men vi kan med sikkerhed sige, at vi VED, at vi har fat i noget lige her, og planerne og drømmene for fremtiden vokser og vokser. Vi vil dyrke sporten. Vi vil dyrke følelsen af at være en del af et stærkt fællesskab. Vi vil pigerne, og vi tror på, at vi gennem en profileret branding kan starte en bevægelse og nå ud til endnu flere piger, i flere klubber, i Danmark og i udlandet. Vi tror på, at sporten på lang sigt kan vokse sig stærk hos flere piger - noget der gavner den enkelte, fremmer sundhed og kan bidrage til synligheden af flere kvindelige danske surfere i den danske surfsport.


Vi kan slet ikke få armene ned.  

We are STOKED!